29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Nova fasada na zgradi Oš „Žarko Zrenjanin“

Sredstvima dobijenim po konkursu od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine u iznosu od 3,5 miliona dinara sa PDV zamenjena je stolarija i kompletno rekonstruisan ulični deo fasade na zgradi Oš „Žarko Zrenjanin“.

Precizni podaci o izgradnji ove zgrade ne postoje, ali se po stilu vezuje za 1875. godinu kada je sagrađena i zgrada u kojoj se nalazi „Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola“. Oš „Žarko Zrenjanin“ najveća je osnovna škola u opštini Bela Crkva sa 410 učenika.

– Nadzorni organ je u petak kontrolisao radove, sve je u redu i gradilište je zatvoreno. Ovim radovima zgrada je nakon više decenija drastičnog propadanja spasena i naravno, danas je ulična fasada neprepoznatljiva u odnosu na raniji period. Na drugoj zgradi izvođač radova iz Batajnice uklonio je malter koji je delimično otpadao i ugrožavao prolaznike, pa smo i sa te strane sada sigurni. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi koja nam je pomogla prilikom apliciranja i podržala nas u odluci da fasada i stolarija zaista predstavljaju prioritet. Sada smo okrenuti rešavanju drugih problema, među kojima je najvažnija rekonstrukcija sale za fizičko vaspitanje, rekao je Zoran Šarbanović direktor Oš „Žarko Zrenjanin“.

Trula stabla Lipe ispred škole koja su označene za seču zbog bezbednosti, posečena su, a na njihovo mesto biće posađene nove sadnice.

Related posts

Tretman suzbijanja komaraca 4. maja

Nikola Miloševski

Predsednik opštine Opovo u Sakulama: Planovi za naredne projekte

Nikoleta Dragaš

Čestitka predsednika opštine Kovačica Milana Garaševića

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija