30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Deseta generacija maturanata plesala je Kadril u Beloj Crkvi

Po sunčanom danu, uz miris lipa u Beloj Crkvi Kadril je plesalo više od 230 maturanata osnovnih i srednjih škola. UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“ i ove godine je bio organizator, a pokrovitelj lokalna samouprava.

Maturanti raspoloženi, u posebnim, specijalno za ovu priliku pripremljenim majicama sa najrazličitijim porukama, a oko njih roditelji i drugovi. Pre maturantskog plesa, maturantima u čast nastupile su najmlađe članice „Belocrkvanskih mažoretkinja“.

– Pozdravljam sve maturante, mlađima želim da upišu škole po svom prvom izboru, a starijima koji žele da nastave školovanje da upišu fakultete za koje se pripremaju. Dan je divan, uživajte u plesu, dobro se zabavite, poručio je Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva na otvaranju manifestacije.

– Prelepo je, plesali smo, bilo je dobro iako nismo previše vežbali, a imali smo vremena i za druženje. Želim da upišem smer vozač motornih vozila u Tehničkoj školi „ Sava Munćan“ u Beloj Crkvi, rekao je Petar Puja maturant Oš „Đorđe Maletić“ iz Jasenova.

– Ovo je lep način da se završi školska godina. Bilo nam je lepo, ali treba da se okrenemo obavezama. Čeka me prijemni ispit na Filozofskom fakultetu, želim da studiram psihologiju, rekao je Bogoljub Homšek maturant „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Jovan Šinžar profesor fizičkog vaspitanja u obe srednje škole ispratio je prvu generaciju kojoj je bio razredni starešina i kaže da za razliku od predmeta koji predaje, u poslu razrednog starešine mora da bude više fleksibilnosti.

– Deset godina organizujemo ovu manifestaciju i mislim da smo dobro naučili. Maturanti su odlično odigrali, a mi smo obezbedili kao i uvek majice, kišobrane, a ove godine i sladoled za osveženje. Prevoz je bio obezbeđen za sve maturante iz naseljenih mesta i mogu da budem zadovoljan organizacijom. Zahvaljujem svim direktorima škola na saradnji, rekao je Ilija Blanuša direktor UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“.

Related posts

Apel dobrovoljnim davocima krvi

Zorana Stekovic

Servisne informacija za 21. feburar

Zorana Stekovic

Dečak poginuo od strujnog udara na železničkoj stanici

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija