15. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Edukacija u cilju povećanja bezbednosti učenika u saobraćaju

Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja usmerena ka povećanju bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda sprovodi se u svim osnovnim školama u opštini Bela Crkva. Resursima i kadrovski su akciju podržali Sekcija za bezbednost saobraćaja tehničke škole “Sava Munćan” i UG “Srpska policijska unija”.

Edukaciju sprovode Biljana Milovanov ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela crkva i Igor Ivašković i Lidija Stanojev profesori saobraćajne grupe predmeta Tš “Sava Munćan”.
Edukatori deci prenose pravila i propise na način prilagođen njihovom uzrastu, dok Radovan Novković predstavnik UG„ Srpska policijska unija„ priča o načinu kažnjavanja i samim kaznama u saobraćaju.

Učenicima se deli i edukativni material koji je obezbedilo UG “Srpska policijska unija”.

– Cilj je da povećamo bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima koji su visoko ugrožena kategoriju učesnika u saobraćaju, bilo da u njemu učestvuju kao biciklisti, pešaci, ili putnici, kaže Igor Ivašković.

Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%. Kada se uzmu u obzir navedeni podaci, potpuno je jasno da je preventivni rad od izuzetne važnosti, a ovakve akcije neophodne.

Related posts

Novi rekordi na Krosu “Kroz Srbiju” u Beloj Crkvi

Nikola Toadjer

Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ prezentacijom u Gradskom parku obeležio 40 godina rada

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija