30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Edukacija u cilju povećanja bezbednosti učenika u saobraćaju

Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja usmerena ka povećanju bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda sprovodi se u svim osnovnim školama u opštini Bela Crkva. Resursima i kadrovski su akciju podržali Sekcija za bezbednost saobraćaja tehničke škole “Sava Munćan” i UG “Srpska policijska unija”.

Edukaciju sprovode Biljana Milovanov ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela crkva i Igor Ivašković i Lidija Stanojev profesori saobraćajne grupe predmeta Tš “Sava Munćan”.
Edukatori deci prenose pravila i propise na način prilagođen njihovom uzrastu, dok Radovan Novković predstavnik UG„ Srpska policijska unija„ priča o načinu kažnjavanja i samim kaznama u saobraćaju.

Učenicima se deli i edukativni material koji je obezbedilo UG “Srpska policijska unija”.

– Cilj je da povećamo bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima koji su visoko ugrožena kategoriju učesnika u saobraćaju, bilo da u njemu učestvuju kao biciklisti, pešaci, ili putnici, kaže Igor Ivašković.

Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%. Kada se uzmu u obzir navedeni podaci, potpuno je jasno da je preventivni rad od izuzetne važnosti, a ovakve akcije neophodne.

Related posts

ORK „Crepaja“ u Drugoj ligi Sever

Nikoleta Dragaš

Toše Proeski dobija ulicu u Jabuci

Mica Milakov

Topla zima pogoduje pčelama

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija