29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

“Iz Rusije s’ ljubavlju” koncert gostiju iz Uvarova

Predstavnici ruskog kadetskog korpusa “Svetog Georgija Pobedonosca” i estradni ansambl “Harmonija” boravili su u Beloj Crkvi. U poseti su bili i Aleksandar Nikolajevič Vočarov, načelnik Uvarovskog regiona i Vladislav Vladimirovič Denisov, gradonačelnik Uvarova. Kadetkinje i vokalni solisti ansambla “Harmonija održali su concert u holu Tš “Sava Munćan” i manifestaciju “Besmrtni puk”.

U organizaciji “Društva Srpsko – Ruskog prijateljstva” iz Bela Crkva, u holu Tš „Sava Munćan“ ženski orkestar Ruskog kadetskog korpusa “Sv. Georgija Pobedonosca” prikazao je deo repertoara, a vokalne solistkinje estradnog ansambla „Harmonija“ iz Uvarova pevale su pesme na ruskom i srpskom jeziku.

Gosti iz Rusije, zajedno sa Belocrkvanima, na Trgu ruskih kadeta održali su manifestaciju „Besmrtni puk“. Stanovnicima Bele Crkve dali su fotografije ruskih i srpskih boraca koji su poginuli za slobodu u Drugom svetskom ratu. Predvođeni orkestrom dobošarki, “Besmrtni puk” je došao do Trga ruskih kadeta, i nakon muzičkog programa gosti su položili cveće na spomenik vojnicima Cvene armije koji su poginuli u borbi za oslobođenje Bele Crkve.

kadetkinje

„Besmrtni puk“ nastao je u Rusiji, a formalno se za godinu početka ove manifestacije uzima 2011. godina, kada je ulicama ruskog grada Tomska marširalo 5000 ljudi, noseći portrete svojih predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

– Ponovo smo se okupili, kao daleke 1944.godine kada su slovenska braća stajala rame uz rame i odbranili zemlju. Veoma nam je drago što ste nas pozvali u Belu Crkvu i hvala vam što ste učestvovali u akciji “Besmrtni puk” jer to je naše sećanje na ljude koji su poginuli zbog naše slobode, života i razvoja i da bi imali budućnost. Slava im! Nama svima Rusiji i Srbiji želimo mirno nebo, druženje, jedinstvo, da pamtimo vreme rata, i učinomo sve kako bi vladao mir! Čestitam vam Dan pobede, rekao je Vladislav Vladimirovič Denisov, gradonačelnik Uvarova.

Related posts

Servisne informacije za 20. novembar

Zorana Stekovic

Fudbaleri Tempa gostovali u Kovačici

Nikoleta Dragaš

SNS Vršac: Sačuvali smo izbornu volju građana

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija